bilgi@radyosinko.com

0324 328 10 10


Üniversite Öğrencileri İstedi, Başkan Bozdoğan Etüt Merkezi Yaptı

4 Ocak 2023 Çarşamba 12:00

Tarsus Belediyesi üniversite öğrencilerine eğitimde fırsat eşitliği sağlamak, ders çalışabilecekleri bir ortam kazandırmak ve kitap okuyabilecekleri bir alan oluşturmak amacıyla belediye tesisleri içinde Etüt Merkezi açılışı gerçekleştirdi.

 Tarsus Belediyesi üniversite öğrencilerine eğitimde fırsat eşitliği sağlamak, ders çalışabilecekleri bir ortam kazandırmak ve kitap okuyabilecekleri bir alan oluşturmak amacıyla belediye tesisleri içinde Etüt Merkezi açılışı gerçekleştirdi. Öğrencilerin belediyeyi ziyaretleri esnasında etüt merkezi talebinde bulunmaları üzerine harekete geçen Başkan Bozdoğan, iki haftalık kısa bir sürenin ardından öğrencilere tam donanımlı etüt merkezi kazandırdı.

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan öğrencilerin sorunlarını dinlemek ve taleplerini not almak amacıyla üniversite öğrencileri ile bir araya geldi. Öğrencilerin etüt merkezi ihtiyacını dile getirmeleri üzerine anında harekete geçen Başkan Bozdoğan, belediye tesisleri içinde bir etüt merkezi hazırlıklarına başladı. Çok kısa bir sürede öğrencilerin tüm ihtiyacına karşılık verebilmek üzerine hazırlanan tesis içerisinde kitaplar, internet, bilgisayar, yazıcı ile tam donanımlı hale getirildi. Aynı zamanda etüt merkezi içinde öğrencilere ücretsiz çorba imkanı da tanınacak. Tarsus Belediye tesisleri içerisinde öğrencilerin, meclis üyelerinin ve vatandaşların katılımı ile Etüt Merkezi’nin resmi açılışı gerçekleştirildi. Öğrenciler ile tek tek sohbet eden Başkan Bozdoğan, belediyenin tüm imkânları ile öğrencilerin yanında olduklarını dile getirdi. Öğrenciler ise Başkan Bozdoğan’a kendilerine etüt merkezi kazandırıldığı için teşekkürlerini iletti.

 

“BAŞKANIMIZ BİZLERİ AKADEMİK YOLCULUĞUMUZDA YALNIZ BIRAKMADI”

Tarsus Üniversitesi öğrencisi ve kız öğrenci yurdu temsilcisi Serap Araz Etüt Merkezi için Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkür ederek, ”Her öğrenci gibi ders çalışabileceğimiz, kitap okuyabileceğimiz, daha iyi verim alabileceğimiz sakin bir çalışma ortamına ihtiyaç duyuyorduk. Bundan çok kısa bir süre önce değerli Belediye Başkanım Dr. Haluk Bozdoğan, bizim ihtiyaçlarımızı ve isteklerimizi dinleyebilmek için bizi makamlarında ağırladılar. Kendisine sorunlarımızı ilettik. Bu problemin çözümü olarak çok kısa sürede bu binayı bizim için etüt merkezi haline getirdiler. Biz üniversite öğrencileri olarak bizi dinleyip anladıkları ve bizleri akademik yolculuğumuzda yalnız bırakmadıkları için değerli başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 

“TEK BİR TALEBİMİZLE BİZLERE ETÜT MERKEZİ SUNULDU”

Tarsus Üniversitesi öğrencisi ve erkek yurdu öğrenci temsilcisi Taha Karabulut, “Gecesi ve gündüzüyle burayı açmak için çaba sarfeden başkanımıza ve belediyemize çok teşekkür ederiz, bu bizim büyük bir ihtiyacımızdı. Öğrenci olarak bu merkezin bu kadar kısa sürede açılacağını ve tüm ihtiyaçlarımızın karşılanacağını bilmiyorduk. Söz verdi başkanımız ve hemen tuttu. Her şey için teşekkür ederiz.” dedi.

 

“ÖĞRENCİLERİMİZ İSTEDİ, HAYATA GEÇİRDİK”

Başkan Bozdoğan, tüm imkânlarla öğrencilerin yanında olduklarını dile getirerek, “Tarsus'ta üniversite ve lise öğrencilerimizin ziyaretlerinde dile getirdikleri "Etüt Merkezi" talebine duyarsız kalmayarak, 8 gün gibi kısa bir süre içerisinde, etüt merkezimizi öğrencilerimizin hizmetine açtık. Sabah 08.00-23.00 saatleri arasında, yemek ve çeşitli ikramların yapılacağı, internet, kütüphane, yazıcı gibi temel ihtiyaçlara hizmet veren tesisimiz Tarsus'umuza hayırlı olsun. Gençlerimizin seslerine kulak vererek, Tarsus'un pırıl pırıl geleceğine yatırım yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandık.